Chef Robert: Ik ben dol op de Spaanse keuken en haar diversiteit aan hapjes .’Carne empanada’ is mijn favoriete hapje: Een Spaanse term die verwijst naar een gerecht waarbij gekruid vlees in deeg wordt gewikkeld en vervolgens wordt gebakken of gefrituurd. Het woord empanada komt van het Spaanse werkwoord empanar, wat ‘inpakken’ of ‘omhullen met brood’ betekent. Carne betekent ‘vlees’, dus carne empanada verwijst specifiek naar een empanada gevuld met vlees.
Carne Empenade
Empanada’s zijn populair in veel Latijns-Amerikaanse en Europese landen, en de vulling kan sterk variëren, afhankelijk van de regio. Het vlees kan bijvoorbeeld rundvlees, kip of varkensvlees zijn, vaak gemengd met groenten zoals uien, paprika's en soms aardappelen of olijven, en op smaak gebracht met verschillende kruiden. Het deeg wordt meestal gemaakt van tarwebloem, hoewel er ook andere varianten bestaan.
Gourmetten op zijn Spaans
Robert: “Wist je dat in onze (kerst) gourmetschotels diverse Spaanse hapjes voorkomen waaronder ook de Carne Empanada? Als liefhebber van de Spaanse keuken mag dit wereldgerechtje natuurlijk niet ontbreken op onze Gourmet Menukaart!”
Geschreven doorRobert Hermans
Pitmaster Robert | Chef Innovatie
Van foodinnovatie tot kwaliteit, ik houd me bij A-Z met alles bezig. In de zomer regelen we samen alle BBQ-feestjes, in de rustigere maanden richt ik me op nieuwe concepten. Ik ben een creatieve duizendpoot die altijd bezig is met de volgende stap. En ja, als Pitmaster Robert weet ik precies hoe je van een product iets bijzonders maakt. Meer weten over A-Z of mij? Check de blog!