Grill de cevapcici op de plaat tot ze mooi gaar en licht krokant zijn.
Leg de champignons en uien op de grill en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn.
Gebruik de champignons en uien om op de cevapcici "gezichtjes" te maken, waarbij je de champignons als ogen gebruikt en de uien als een gekke mond.
Gebruik de Smokey Barbecuesaus om de "gezichtjes" extra griezelig te maken, door druppels saus over het "gezicht" te sprenkelen.
Mummie Bapao
Ingrediënten:
Bapao (Halal)
Kruidenboter Döner Kebab
Uien snippers
Bereiding:
Grill de bapao zachtjes op de plaat tot het deeg licht krokant wordt.
Snijd de bovenkant van de bapao open en vul hem met een klein beetje kruidenboter Döner Kebab.
Grill ondertussen de uien snippers tot ze knapperig zijn en leg deze vervolgens bovenop de bapao om een "mummie"-effect te creëren.
Serveer direct voor een griezelig resultaat!
Pompoenachtige Kipspies
Ingrediënten:
Groene Curry Kipspies (Halal)
Paprikamix
Aioli saus
Bereiding:
Grill de groene curry kipspies op de plaat tot ze mooi gaar zijn.
Grill de paprikamix erbij voor een mooie geroosterde smaak en kleur.
Plaats de paprika rondom de kipspies op het bord zodat het lijkt op een pompoenlantaarn. De oranje paprika kan de "pompoen" vormen.
Serveer met aioli als dip, waarbij je de aioli als de "ogen" en "mond" van de pompoen kunt gebruiken.
Monsterlijke Kipfilet
Ingrediënten:
Kipfilet in Curry Marinade (Halal)
Courgette parten
Mosterdsaus
Bereiding:
Grill de kipfilet op de plaat tot hij goudbruin en gaar is.
Snijd de courgette in dunne reepjes en grill ze kort op de plaat.
Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op het bord met de gegrilde courgetteparten in een “monsterlijke” vorm, waarbij je de courgette als "armen" of "tentakels" neerlegt.
Serveer met mosterdsaus voor een extra smaakvolle dip.
Bovenstaande gerechten zijn eenvoudig te bereiden, passen bij Halloween en maken gebruik van de door jou bestelde A-Z gourmet ingrediënten zonder dat er te veel ingewikkeld werk aan te pas komt. Ze hebben allemaal een speelse, griezelige twist voor een lekker griezelige gourmetavond. Griezel én smul ze!
Geschreven doorVictoria Sommers
Ukelele Vic | Founder & Content Creator
Als medeoprichter van A-Z ken ik het bedrijf van A tot Z. Van vlees op schaal leggen tot e-mailmarketing, ik heb alles gedaan. Tegenwoordig stort ik me volledig op content en blogs – van informatief tot persoonlijk. In mijn vrije tijd ben ik net zo creatief bezig als op het werk. Muziek maken op mijn ukelele, potten bakken, schilderen, haken – noem het maar op! Ik ben moeder van Jelle en Nienke en trotse oma van Liv. Wil je meer weten over A-Z of mij? Neem een kijkje op onze blog!